Allt om grekland

Grekland i bitar

Nya regler för grekiska fakturor

april 30, 2017 by Tagged with:   
Posted in: adminsitration

Nytt för ambassaden är att vi kommer att börja redovisa enligt svensk bokföringslag, efter att i många år varit undantagna den och kunnat arbeta helt enligt grekiska regler. I samband med vårt stora förändringsarbete har vi valt två partners, en för själva bokföringen och en för faktureringen. Det vi kommer att kunna se främst är att vi får en tydlig uppdelning och på så vis kan vi lättare hantera vår ekonomi.

Bokföring

För bokföringen gäller numera att vi hanterar allting enligt faktureringsmetoden. Som en del i detta kommer vi att börja med automatisk bokföring, vi har redan valt en partner som vi tror kommer att kunna hjälpa oss att spara mer av administrationens pengar. Vi kommer att således att byta från kontantmetoden till faktureringsmetoden och det datum som gäller för den ”nya bokföringen”  är själva fakturadatumet. Tidigare valde vi att titta på när allting var betalat.

Fakturering

Vi har använt äldre licenser av faktureringsprogram och de har inte riktigt fungerat bra med de nya kraven från Skatteverket. Därför blir det extra roligt att ta rygg även här på en partner som både fått det att fungera bra, men också där priset minskat avsevärt per utskickad faktura. Vi ser också en möjlighet att bemanna ekonomidelen med fler personer då vi kan flytta våra medel från att landa i licenser och istället gå över till personalkostnader.

Ekonomi
Ambassadens ekonomi fortsätter att vara god, vi har ett bra läge med en fantastisk hyresvärd. Vårt utgångsläge är toppen. Vi har vid ett flertal tillfällen lyckats få till bra med kontakter och det är många som vill arbeta hos oss.

Bakgrund

Allting som skrivs i detta är en fortsättning av den fiktiva ambassadberättelsen som en gång i tiden skrevs på en annan hemsida. På ett relativt realistiskt sätt berättar vi vi om en ambassad och vad som händer på den. Det finns flera berättelser utspridda men denna kommer att vara den som kommer först ut. Vi får väl se vilket genomslag den får kan vara så att det inte alls kommer att ha någon som helst betydelse och då får vi helt enkelt byta fokus. Däremot kommer vi nog kunna se att flera intresserar sig för hur ekonomin skulle kunna skötas och varför det är många som vill ändra på ambassadens ekonomisystem. Det ligger väldigt många varmt om hjärtat med redovisning och med fakturering helt enkelt.