Allt om grekland

Grekland i bitar

Jämför snabblån på den grekiska marknaden

Grekland har under de senaste dagarna mött en ekonomisk revolution utan dess like. Arbetarna har sett sina inkomster minska gentemot reallönen i landet och det har skapat en helt unik situation. För att kunna hålla en hög nivå på det som görs i landet, och för att hålla konsumtionen på topp. Har grekiska arbetare vallfärdats för att en ny teknik som innebar att alla jämför snabblån. Det har blivit poppis över hela landet att genom att jämföra de olika lån kreditinstituten. För att på så vis får ner de fasta kostnaderna och få mer över till att hantera ekonomiska kriser och när plånboken börjar bli lite tunnare.

Snabba lån och jämförelser

För att inte fastna i en ekonomisk situation där endast landets regering och lagstiftare har makten över landets över medborgarna och deras ekonomi har det växt fram ett dussintal tjänster. Alla tjänsterna har sin grund i att olika kreditinstitut ställs mot varandra, för att förändra marknaden.

Den traditionella finansmarknaden har länge stått vid sidan av alla det förändringar som mobiltelefoner och appar har gjort. Att jämföra snabblån är något helt nytt och det har visat sig vara här för att stanna. Flera av de greker som provat att börja med att jämföra har sänkt sina kostnader med ibland upp till 20% bara genom att besöka en hemsida. Sett ur den finansiella situation de befinner sig i har det varit räddningen mellan att få sälja sitt hus eller att få bo kvar.

jämför snabblån

Jämför snabblån spara pengar

En stor del av det som händer i landet har varit att de pengar som finansbranschen tagit i form av räntor och amorteringar nu minskat. Banker och andra kreditinstitut har inte berörts nämnvärt då de redan har ordnat så att deras organisation klarar av att hantera det minskade inflödet av pengar till till deras lånekassa. Istället för att landets befolkning betalat till bankernas kassa så har de nu sköljt en våg av pengar över de som faktiskt arbetar i landet. Alla de som har små marknadsstånd har fått se sin försäljning öka, när de ”vanliga arbetarna har mer pengar över”.  Då kommer de till marknaden för att handla. Det har länge varit brist på folk på det lokala handelsplatserna då det varit i stort sett kris på fler ställen. I och med att folk numera jämför snabblån finns det mer pengar över. En annan del av landet som fått ta del av de pengar som tidigare vigts åt bankerna är bilmekanikerna och bilhandlarna. Vanliga greker har numera lån att fixa sin bil. Tidigare så minskade biltrafiken i Aten med nästan 30% på grund av att fler och fler bilar gick sönder och folk inte hade råd att laga dem.  Det var oftast så att mekanikerna gick med på att få betalt senare men de fabriker som tillverkade reservdelarna inte gick med på att vänta med betalningen. Lösningen kom först när grekerna fick ordning på sin familjeekonomi och hade pengar över i plånboken för att kunna hantera de tuffa betalningskrav som tillverkarna av reservdelar ställde mot dem.

Flera ekonomiska modeller

En del av den grekiska ekonomi håller på att saneras och det är handeln med med antika föremål från det gamla Grekland som rensas upp först. Det beror på att mycket av de pengar som drev marknaden kom från välbeställda bankmän som istället för att samla på sig stora kassaskåp med pengar fått dela med sig främst till landets bönder och olivodlare. I och med att dessa inte längre går med på hutlösa ockerräntor och betalningskrav som inte följer gängs lagar och regler. De var väldigt rädda för det faktum att något skulle kunna komma som skulle hjälpa folk till att jämför snabblån.

Möjligheter med jämföra snabblån

Bönderna har kunna skaffa sig mer boskap och deras kreditvärdighet har höjts när löeverantörerna av fordon och maskiner fått betalt på ett nytt sätt. Kommer det in mer pengar i den grekiska ekonomin så kommer det alla tillgodo. Pengarna  sprids likt ringar på vatten genom hela den grekiska marknaden. När det kommer till greklands finansminister, Gianis Varoufakis så har han varit en av föregångarna. Det var han som tog upp och började med en utredning som skulle göra det bättre för det grekiska folket. Året var 2012 och Grekland var då benämnt som ett av PIGS länderna. Eurokrisen var ett faktum och Grekiska statskassan var i stort sett tömd. Det fanns inga pengar att betala för de arbete som utfördes på de grekiska myndigheterna. Flera gånger ropade Gianis på EU för att bromsa utgifterna och återföra makten till invånarna i Grekland. När han insåg att det skulle ta tid tog han i sin roll som finansminister och vände ögat som den del i Grekland som länge fått stå vid sidan av hela krisen. Banksektorn, den finansiella delen hade inte rört sig nämnvärt under hela krisen. Nu var det dags att återföra pengar till landet. Eftersom det inte låg i hans makt att tvinga bankerna att betala mer skatt, såg han till deras inkomster.

Han gick baklänges och såg att banksektorn fick bulken av sin intäkter från grekiska medborgare med huslån, billån, och diverse snabblån. Grunden blev då att försöka få till en jämförsele mellan bankerna. Den motarbetades dock snabbt då bankerna insåg att deras marginal endast skulle pressas neråt. Varoufakis gick då vidare med att ge ett stipendium till den som kunde skapa en plattform för att kunna jämför snabblån. Detta blev grunden till den tävling där bästa plattformen 2015 utsågs i kategorin ”jämför snabblån”.

Över 1500 bidrags samlades in fokuset låg hela tiden på att destabilsera den befintliga banksektorn på ett sådant sätt att gemene man fick mer pengar i plånboken. Flera gånger var det folk ifrån finansmarknaden som försökte stoppa tävlingen. Den hölls i slutet av 2015 och det var med ett lyckat resultat som en platform togs fram. Kostnaderna för varje greksik hushåll gällande räntor och kostnader hänförliga till banken har minskat med ca 20%. Den siffran lär dock öka då det endast är kännt att ca 12% av greklands befolkning gjort ett försök att minska sina kostnader. Ett nationell kampanj har rullat ut för att hjälpa de resterande 87% att jämför snabblån.