Allt om grekland

Grekland i bitar

Smslån

november 22, 2017 by Posted in: Lån

Ett litet lån som har vuxit fram de senaste fem åren är det så kallade smslån :et. Det är ett lån som kommit att attrahera allt från lattemammor till gamla gubbar som inte vill hanka sig fram längre. Smslån har länge varit en av de kanske mest betydande låneformerna under 2000-talet. Det är arketypen av den ”nya” finansmarknad vi ser utvecklas i Sverige. Det är inte längre gamla grå bankinstitut som bestämmer vilka tjänster som släpps till kunderna. Smslån är ett direkt svar på den marknad vi ser idag. Vi har flertalet exempel på kunder som behövt snabba likvida medel men fått se sig vara utan då det inte fanns en tjänst som passade för deras behov.

Att kunna snabbt låna via molbilen och att ha pengarna på kontot inom ett intervall på femton minuter måste låta som en scen ur tillbaka till framtiden om den skulle diskuteras med banker för mer än tio år sedan. Den största möjliggöraren för smslån har varit det faktum att vi fått in ett elektroniskt sätt att identifiera oss via vårt mobila bankid. Hade vi inte haft det skulle kreditgivarna inte längre haft ett sätt att kontrollera vem som var vem när de skulle ta emot låneansökningar. Det hade fått hela idén med smslånen att försvinna och inte kunna genomföras.

Tanken med lånet i sig har alltid varit att på ett snabbt sätt kunna ordna med mer pengar och att det ska gå att göra oavsett var du befinner dig. Den enda restriktionen du haft på dig var att du skulle ha täckning så att din platta, telefon, laptop kan kommunicera med de långivare som ger ut smslån. Vi har också på ett bra sätt fått se våra myndigheter gå in och in stötta istället för att stjälpa de aktörer som önskat ge den svenska marknaden denna fantastiska tjänst.