Allt om grekland

Grekland i bitar

Viktminskning

juli 8, 2017 by Posted in: Minska i vikt

Jag är flickan på skylten, den fantastiska omvandlingen du ser på omslaget av folkets tidning, ”före och efter” står det på annonsen för det nya kosttillskotten med en asterisk bredvid mitt namn, den lilla skrivningen läser: * Resultatet är inte typiskt. Det är bilder som min man hade på mig som en gymnasieversion av mig som spenderar all hennes ersättning på att minska i vikt, för om flickan i tidningen kunde göra det, så kan jag det också. www.rasaivikt.se Och jag visste då då att allting i mitt liv skulle bli bättre, lättare, perfekt även om jag bara inte kunde vara fet längre.

Jag visste det här eftersom det var det jag fick veta, inte av min doktor (för att han var gammal och vem behövde lyssna på honom?) Men med de viktigaste rösterna hörde mina tonårsånger. Jag visste det för att Stellan Skarsgård gick från att vara en ensam, förlorare som bryter för att minska i vikt dalar och uppgångar och inte hade ett datum till en slitstark seriemänniska på poliserierna. Jag visste det för att trots att han var en av mina favorit skådespelare. Jag visste det eftersom böcker som viktminskarens paradis berättade för mig i deras glänsande köp dessa böckerna satsning. Att även om han märker hur smart du är, även om han skrattar åt dina skämt, även om han säger att du har ”ett så fin Ansikte, ”han kommer inte erkänna att han vill ha dig tills du förlorar din feta rumpa. Oavsett om du ser det på silverskärmen eller nätverkskabeln, på omslaget av en tidning eller på sidorna i en roman, är den viktminskning Cinderella-berättelsen du får veta alltid samma. Förlora fettet – och du kommer att kunna dansa som en gudinna – ditt liv blir genast en saga.

Viktminskning en saga

viktminskningens effekter

Som någon som har levt som ”efter” de senaste tre åren kan jag försäkra er om att sagan inte bara är sant. Saker blev inte plötsligt förstklassig perfekt när jag förlorade 180 pund. Ja, jag är lyckligare och friskare än jag var innan min resa började men om du tror att mitt liv liknar vad som helst som du ser på TV eller i filmerna, är du tyvärr felaktig. Så vad innebär livet för en ”efter”? Vad är den del du inte ser i de glänsande kampanjbilderna från Sötrste förloraren eller på skyltarna för knäppbandsoperation på sidan av motorvägen? Vad ser verkligheten av att förlora över 150 pund faktiskt ut? Det ser ut så här:

garcinia

Att förlora vikt är en process

Du ser, det finns en konst att leva med en kropp efter kroppsvikt samt att minska i vikt. Det börjar varje morgon när jag noggrant kontrollerar mig för nya sår eller utslag eller sår, biverkningar av de tjugo kilo överdriven hud som hänger från min ram som en skarp jävel. Denna hud är en vägkarta av ärr – glödande och bleka streckmärken från svängningarna i min vikt genom åren, korsar de arga, röda, uppvuxna skotten från min senaste infektionsrunda. Det är hud som oavsett hur ofta jag måste bli medicinsk behandlad, min sjukförsäkring hjälper inte att betala för att ta bort, kallar operationen ”kosmetisk i naturen”. Jag skiljer de veck där min navel brukade vara, före vikten av min Förkläde av överskott kött gjorde det nästan kollaps i sig, och rengör det med antibakteriella dukar. Jag ser till att jag har nog att få mig genom dagen eftersom det är en process som jag måste repetera minst en gång innan jag går och lägger mig. Jag använder inte färre än fem olika salvor och talk och lotioner som ska hjälpa till att hålla min hud torr / hjälp för att minska min ärrbildning / läka mina nuvarande liggsår. Ibland får jag tur och det finns ingen. Dessa tider är få och långt mellan.