Allt om grekland

Grekland i bitar

Dejta som förälder

januari 19, 2018 by Posted in: relationer

Att dejta som förälder kan vara nog så svårt, det är inte bara det att det ska hittas en partner. Det ska också vara en match sett utifrån resten av familjen. Men låt oss först ta er till den sidan som bjudit på inspirationen att börja dejta som förälder, https://singelforaldrar.se/. Om du utgår från den sidan kan du alltid kolla vad vi ska göra som förälder när det kommer till att dejta.

Dejtande föräldrar med barn

Först och främst är det viktigt att du som förälder är helt på det klara med att du är på gång att ta in en ny människa i ditt och dina barns liv. Därför är det nästan alltid bäst att ta ett litet snack med barnen om att du som mamma eller pappa träffar en ny person. Här är det viktigt att du förklarar varför och inte smutskastar den andra föräldern. Barn har en förståelse och i de stunder du varit ensam så kan jag lova att det har känt av din längtan efter en livspartner. Inte bara för att det blir lättare utan för att livet förgylls när man är flera.

När du väl har gjort klart med barnen, då är det dags att ta itu med sig själv. Fråga dig gärna varför det inte funkade med din förra partner. Här är det viktigt att du är ärlig med dig själv hur svårt det än kan vara. Det är jobbigt för både dig och barnen om du väljer att gå i samma fotspår som den gången det gick snett. Du har inte bråttom att hitta någon, lev livet ha kul och sätt ett högt pris på dig själv. När du väl börjar dejta andra föräldrar, så var tydlig med från början vad du söker hos din livskamrat. Så blir det mindre problem längre fram. En viktig fråga är att skaffar du någon för hjälpa dig med barnen, eller för att leva ett passionerat liv med?